Camping Europacamp

Europacamp, vrijetijds- en ontspanningsmogelijkheden voor iedereen

In midden van de camping staan verschillende vrijetijds- en ontspanningsvoorzieningen ter beschikking van de kampeerders. De camping biedt u toegang tot de sportterreinen, de speelweide voor de kinderen en de wandelpaden. Zo kan u rekenen op een gevarieerd en aangenaam verblijf. In de typisch Ardense en groene omgeving organiseert camping Europacamp ook verschillende seizoens- en streekgebonden activiteiten en avonden. Mis deze activiteiten zeker niet...

 • De ontspanningsmogelijkheden en de sportterreinen op de camping

  Liefhebbers van natuurwandelingen kunnen de vier kilometer lange wandelpaden doorheen het 22 hectare tellende domein Europacamp verkennen. Een ervaren natuurgids begeleidt u op uw ritme tijdens de georganiseerde themawandelingen naar keuze: ontdekking van planten, insecten, wilde orchideeën, vogels, flora, diersporen en geneeskrachtige planten. U kan de geheimen van de natuur tijdens deze wandelingen in het hart van de camping zelf ontdekken.

  Kinderen van vijf tot en met twaalf jaar kunnen op de speelweide van de camping naar hartenlust ravotten. Vanop het terras kunnen de ouders de allerkleinsten in het oog houden, terwijl ze een glaasje drinken of een ijsje of een warme wafel eten. .

  In het totaal zijn er twaalf sportterreinen zodat u het tijdens uw verblijf in de Ardennen naar uw zin kan maken. Vier sportterreinen zijn gewijd aan volleybal, badminton en voetbal en acht petanqueterreinen staan ter beschikking van bewoners, kampeerders en wandelaars. Op het domein van 22 hectare van de camping kan er ook naar hartenlust gewandeld, gemountainbiket en… uitgerust worden!

 • De seizoensgebonden activiteiten georganiseerd door de camping

  In het midden van het Ardense bos dicht bij St-Hubert, hoofdstad van het omliggende jacht- en natuurgebied, is camping Europacamp ideaal gelegen om naar het burlen van een hert te luisteren. Tussen 15 september en 15 oktober worden talrijke nachtelijke activiteiten en wandelingen georganiseerd om naar het burlen van de heer van de bossen van de Belgische Ardennen te luisteren.

  In de herfst staan ook boswandelingen op het programma waarbij paddenstoelen uit de streek worden geplukt en geproefd.  De evenementen en feestjes op de camping

  Elk jaar organiseert camping Europacamp verschillende petanquetoernooien. Petanque is een gezellig spel dat hier heel serieus wordt genomen. Tijdens deze evenementen krijgen kampeerders en inwoners van St-Hubert de gelegenheid elkaar in een ontspannen sfeer te ontmoeten. Dit is een uitgelezen kans de zogenaamde “Borquins”, de lokale inwoners van St-Hubert, te leren kennen die voor hun ruw maar vriendelijk en gastvrij karakter bekend staan.

  Muziekliefhebbers zullen elke laatste zaterdag van de maand in hun nopjes zijn. Tijdens de gratis concerten treden groepjes van uiteenlopende stijlen uit de omgeving van St-Hubert op. Kom dus op het einde van elke maand een lokaal talent in een gezellige sfeer ontdekken en beleef zo een ontspannen moment in het hart van de Belgische Ardennen.

Activiteiten

 • Natuurwandelingen
 • Petanquetoernooien
 • Gratis concerten
Blijft u graag op de hoogte van onze evenementen en activiteiten?
Volg onze nieuwsberichten!

Meer weten ? Schrijf u in op onze nieuwsbrief!